Welcome to my page !

"Corpul este vesmantul viu , si in acelasi timp si instrumentul sufletului .. "
Prentice Mulford.

3 Days Grace - Never Too Late
external image corpul_uman1.jpg

NEURONUL.
Reprezinta unitatea structurala si functionala a tesutului nervos , si este alcatuit din pericarion ( corpul celular ) si una sau mai multe prelungiri.
external image clip_image004_00001.jpg.

Corpul celulei nervoase poate fi de forma ovala , sferica , stelata , piramidala , piriforma , etc
Nucleul neuronului , este in general situat central si este voluminos. , contine unul - mai multi nuclei , iar carioplasma , are o cantitate modesta de cromatina. .


CREIERUL , mai rapid ca gandul ?
Se spune ca gandul are una dintre cele mai mari viteze , si totusi .. Sa va dau un exemplu pentru a intelege mai clar : mergand , se intampla uneori sa te impiedici si in mai putin de o secunda corpul tau reuseste sa se si redreseze , deci el in mai putin de o secunda interpreteaza toate modificarile tridimensionale ale echilibrului si reuseste , sa indentifice organele care ar putea interveni in refacerea acestui echilibru postural , trimitandu-le si semnalele pentru miscarile necesare.
external image 773056236446_CREIER.jpg external image brain.jpg
Creierul ascunde multe mistere , si in incercarea de elucidare si descoperire a acestora sunt cateva curiozitati exceptionale care au iesit la iveala,Creierul uman ramane o enigma pentru cercetatori , neurologi , anatomisti , medici , si pentru lumea intreaga. Cu cat avem un IQ mai mare , cu atat visam mai mult -> cu cat creierul nostru reuseste sa proceseze mai multa informatie , cu atat are mai multa nevoie de a amortiza excesele , pe care le prelucreaza si le inhiba , si le elibereaza sub forma de vise. Ideea de interpretare a viselor , are deci un gram de adevar.. astfel dimineata , daca va ganditi la ce ati visat , puteti deduce punctele de tensiune in subconstientul vostru , puncte , ce va pot afecta viata , avand puterea de a le estoma constient.
CREIERUL NU POATE SIMTI DUREREA ! Desi el reprezinta centrul de perceptie si interpretare a durerii , totusi materia nervoasa propriu-zisa , nu prezinta receptori pentru durere . Va ganditi probabil , " ATUNCI CUM NE DOARE CAPUL ?" sau de ce apar la un moment dat acele dureri insuportabile , cand exista o tumora cerebrala , care creste , si apasa pe materia nervoasa ? Aceste dureri apartin tesuturilor adiacente materiei nervoase , ele fiind inclusiv de natura vasculara -> cand creste tensiunea intracraniana , ne doare capul . external image headache-eyes-closed-thumb-385-0-10.jpg

CREIERUL ESTE CEL MAI MARE CONSUMATOR DE ENERGIE => desi reprezinta doar 2 % din greutatea corpului , creierul are nevoie de 15 % din cantitatea totala de sange si de 20% cantitatea de oxigen , pentru a functiona. , precum si de o mare cantitate de glucoza .

The Human Body. Protect Your Body ! Slideshow: Onea’s trip to Tulcea, Romania was created by TripAdvisor. See another Tulcea slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.

STIATI CA .. ? -Atunci cand ne lovim intr-un anumit loc din zona cotului , resimtim o durere acuta ? Aceasta se datoreaza faptului ca pe aici trece nervul cubital , pozitionat de-a lungul osului humerus. Se considera ca aceasta ar fi o scurta forma de paralizie .
-Corpul uman produce zilnic un miliard de celule rosii.
-Daca toti cei 600 de muschi ai corpului uman s-ar putea incorda in acelasi timp , si in aceeasi directie , omul ar putea ridica o greutate de 25 de tone.
-In anul 3000 I.HR , egiptencele credeau ca venele dilatate sunt dragute , drept pentru care le scoteau in evidenta , colorandu-le cu vopsea albastra.
-Inima pompeaza mai mult de 6 litri de sange pe minut , adica 10.000 de litri de sange.-
Media duratei unui vis profund la un om , este de 2-3 secunde..
-Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi , decat toate telefoanele din lume .-
Zilnic avem peste 70.000 de ganduri.
-Nu poti stranuta cu ochii deschisi.
external image healthy%20body.jpgexternal image slide_211338_6452.jpg
SISTEMUL CIRCULATOR . Inima fiind considerata ca un organ nobil pentru toate culturile , nu este sediul sentimentelor..Rolul sau nu este mai putin important , ea asigura circulatia sangelui in tot corpul . Este un organ muscular , gol pe dinauntru , in forma de para , situat , in partea mediana a cavitatii toracice , intre plamani. Numai mare decat pumnul , greutatea sa medie este de 260 g , si lungimea variaza de la 12 la 14 cm , la o latime de aproximativ 9cm. Varful sau , denumit apex , se sprijina pe diafragm ,si este usor orientat spre stanga. external image anatomia-inimii.jpg external image coronary.gif
The Circulatory System ! Slideshow: Onea’s trip to Tulcea, Romania was created by TripAdvisor. See another Tulcea slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.
OCHIUL ! .
external image ochiul%20mintii.jpgexternal image 2lk65i1.jpgAnatomia ochiuluiOmul nu vede cu ochii, ci prin intermediul acestora, de unde informaţia se transmite prin nervul optic, chiasmă, tractele optice în anumite zone ale lobului occipital al scoarţei creierului, unde se formează acel tablou a lumii exterioare, pe care o vedem. Toate aceste organe constituie analizatorul nostru vizual sau sistemul vizual.
Posesia a doi ochi ne permite să facem vederea noastră stereoscopică (adică să formăm imaginea tridimensională). Partea dreaptă a retinei a fiecărui ochi transmite prin nervul optic "partea dreaptă" a imaginii în partea dreaptă a creierului, analogic funcţionează şi partea stângă a retinei. După care două părţi ale imaginii – dreapta şi stânga – sunt unite de creier.Miopia - Afectiuni ale ochilor. Miopa reprezinta o tulburare de refractie a globului ocular , caracterizata prin faptul ca imaginea privita este focalizata in fata retinei -Un dezechilibru intre puterea sistemului de lentile ocular , si lungimea axului antero posterioare al globului ocular sau altfel spus un exces de convergenta.CORNEEA SI CRISTALINUL sunt cele doua medii refractive ale globului ocular dintre aceste componente corneea contribuie cel mai mult la focalizarea imaginii obiectelor privite la nivelul retinei. Daca axul anteroposterior este prea scurt , imaginea obiectelor se va forma in spatele retinei - Aceasta situatie se mai numeste si hipermetropie. Daca axul antero-posterior va fi prea lung , puterea defractiva a dioptrului ocular , nu va fi suficienta iar imaginea va fi focalizata inaintea retinei. Aceasta tulburare se numeste Miopie .
Acuitatea vizuala se refera la capacitatea unei persoane de a distinge cele mai fine detalii a unor obiecte pe care le priveste. O alta cauza de afectare a acuitatii o reprezinta astigmatismul. Astigmatismul este tot o dereglare de refractie datorata asicronismului refractiv dintre cornee si cristalin. Din fericire aceste defecte pot fi corectate prin purtarea de lentile aeriene , lentile de contact sau cu ajutorul chirugiei refractive. external image 10185.jpg
external image ojohipermetrope.jpg

Urechea .
- Urechea este un organ folosit de oameni sau de animale pentru a detecta sunete. Termenul se poate folosi si la intreg sistemul responsabil pentru colectarea si procesarea primitiva a sunetelor.